tiistai 31. joulukuuta 2013

New direction

Ihmeellistä, yhdeksäs päivä Mikkelissä enkä ole kuollut tylsyyteen, ahdistukseen, yksityisyyden puutteeseen, velvollisuuksiin tai muihin painostaviin stressitekijöihin. Tosin velvollisuudet Savonlinnassa huutavat taukoamatta pään sisällä olemassa olostaan. Joten vuoden vaihteen jälkeen eikun pakkaamaan, taistelemaan tuista ja muuttoajasta. Paaaljon pelottavia virallisia virastovierailuja ja -puheluita edessä. Eteenpäin, sanoi mummo lumessa jne...
Miljoona asuntohakemusta, yhteydenottopyyntöä, valkoista valhetta ja infernaalista stressi/ahdistuskohtausta myöhemmin voin tunnustaa, että olen ehkä saanut tänä päivänä aikaan enemmän elämäni eteen kuin moneen viime kuukauteen.Ahdistaa kyllä edelleen. MUTTA. Tällä kertaa, jos vaikka en turruttaisi päätäni jollain aineella, jonka aiheuttama kemikaalinhuuruinen onnen ja keveyden tunne kestää vain hetken ellei ota lisää ja lisää, jolloin joutuu semmoiseen kivaan kierteeseen, että pikkuhiljaa kaikki onkin mennyt päin vittua ja sit vaan herää siitä horroksesta tajuamaan tosiasiat.

Mitä paremmat nousut, sitä pahemmat laskut.

Ehkäpä pidempi aikaisten ratkaisujen tekeminen olisi nyt se mitä tarvitsen. Kunhan vaan uskaltautuisin sitoutua elämään. Ja antaa elämälleni muutakin sisältöä kuin myrkyt ja niiden ympärillä pyörivät päivät. Siksipä ne asuntohakemukset sun muut suuntasinkin kotikaupunkiin.
Mikkeli tekee tällä hetkellä hyvää. Olo on terveellisempi. Vaikkakin tunteet ja olot heilahtaa ääripäästä toiseen päivittäin, sama pää miulla on täälläkin, olen rahaton ja kohta kulissielämäni paljastuu niin oon silti oudolla tavalla onnellinen. Ei tee mieli palata samaan kaavaan, johon jämähdin Savonlinnassa. Aika siellä oli mahtavaa enkä vaihtaisi mitään, mutta nyt haluan ja tarvitsen muutosta. Saattaa jopa tuntua, että olisin valmis moiseen.
Sietämätöntä, kun silti pelkään jo milloin taas ahdistus, epätoivo, luovuttaminen vie voiton. Annetaan elämälle mahdollisuus.

Heli kiittää ja kumartaa. Hyvää uusinta vuotta 2014!

tiistai 24. joulukuuta 2013

We need snow for christmas

Hmm vettä sataa ja on superpimeää.
Sain häädön.
Tänään on jouluaatto.

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Going to place called: Error


Mä oon matkustanu junalla kuuhun ja takasin, joka kerta rankemmin taivaast alas palasin. Äiti soitti poliisit, ne vei mut pois, vaikkei mulla suljetulla kuukautta ois.
Mun iskä sano et mä oon kunnos, lepositeissä, sisälläni tunteiden tungos.
Mut nää on vaa oloja, antakaa mun mennä. Itse perkeleeni kesytän vaik kotona on tapettien kuviotki liian levottomia.
Aivotoiminnast ei pidetä lomia. Tein turhaan taas itsarin, siihen suuntaan vihjasin et, jättäkää jo rauhaan tai tehkää se lobotomia!
Mä en tienny miten pysähtyy, nauttii hetkestä. Mieli teki omat esteensä, juoksen karkuun tai juoksen perässä, aistit tylsinä mut hampaat veressä.
Vaikka yritin ei aika pysähtynyt viisareissa roikkumalla. Nyt on valkeat seinät ja kukat ikkunalla, voisinpa juoksennella auringon alla.
Mä murrun joka kerta sisältä kun, maapallo pyörähtää ympäri mun. Tässä nyt. Tässä nyt.Tässä hetkessä elämäsi sun.
Mitä minä kuuseen kurkottaja huolin, turhaan murheet paino mua jo ennen ku mä kuolin. Ne kerkee murehtii ku napsahtaa, katajaan kapsahtaa, ku potkin alta nurin tuolin. Ihmisparka, mieli vielä tiedolle arka, maksatko mietteistäni markan. Aamulla asennettiin aivoihin salpa... Ihmishenki on niin halpa.
Elämä on puoliks typerii unelmii, puoliks harmaata vastuuta, tilastolukemii. Mummo toi kukkapuketin. Jos sä viet mut pois mukanas, laitan ympärille rusetin.
Lisää vettä myllyy, lisää muiden päätöksiä, piikkejä pyllyy. Mun mieli kyllästyny myrkkyy, mä kutsun tohtoritädin mun kans kylkiäiskylpyy.

Mä en tienny miten pysähtyy, nauttii hetkestä, mieli teki omat esteensä. Juoksen karkuun tai juoksen perässä, aistit tylsinä mut hampaat veressä. Vaikka yritin ei aika pysähtynyt viisareissa roikkumalla nyt on valkeat seinät ja kukat ikkunalla. Voisinpa juoksennella auringon alla, mä murrun joka kerta sisältä kun, maapallo pyörähtää ympäri mun. Tässä mun. Tässä hetkessä mun.

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Hit the esc-button

Tuon näkymän haluan ottaa mukaani, kun muutan. Ja huom: kun, ei jos.
 

torstai 12. joulukuuta 2013

When you fall...

....and don't get up.
Kuinka kauan ihminen jaksaa räpiköidä päivän läpi, vain jotta alkaisi uusi mitätön päivä? Ja sama toistuu. Päivät sekoitetaan toisiinsa ja ei ole yötä tai päivää. On vain hetki hetken jälkeen.
Miksei jaksa haluta tarpeeksi lopettaa elämänsä hukkaan heittämisen?
Miten voi jaksaa pitää esitystä pystyssä ja toistaa samoja valheita, kun ei niistä tule totta vaikka kuinka hokee.
Miksi ei ole rohkeutta?